Коронавирус и капитализам

К

Човек је све мање у стању да поима себе као хумано биће. Читава јавна сфера капитализма представља собу кривих огледала у којима човек не може да препозна свој људски лик. Најгоре је што на капиталистички начин дегенерисани живот непрестано десеткује човека и збија га у све дубљу рупу деструктивног ништавила које има техничку природу. Међуљудски односи све су сиромашнији и имају дехуманизујући и анти-егзистенцијални карактер. Човек у другом човеку не види пријатеља и савезника у борби за хумани свет већ смртног непријатеља.

Пандемија коронавируса указала је на праву природу капиталистичког света и на праву природу савременог човека. На капиталистички начин дегенерисани човек показује интересовање за другог човека само уколико у њему види опасност – коју треба уклонити. У свету сваки дан од болести и глади умре преко 30 000 деце… Стотине милиона људи нема воду… У „слободном свету“ десетине милиона људи нема основну здравствену заштиту и живи у канализацији и контејнерима… Њих нико не помиње. Они нису „проблем“. „Проблем“ су они који „могу да заразе друге“. Од њих се „треба плашити“.

Не треба да се плашимо Рокфелера, Сороша и других капиталистичких монструма који систематски уништавају живот на Земљи и човечанство; не треба да се плашимо научника који у лабораторијама смрти производе средства за масовно уништење људи; не треба да се плашимо банкара и хохштаплера са Волстрита који су у стању да преко ноћи униште економије читавих континената и изазову смрт милиона људи; не треба да се плашимо корумпираних политичара који се служе најпрљавијим средствима да би очували власт; не треба да се плашимо лекара који су постали капиталистички касапи који су спремни на најгоре злочине да би обезбедили што веће профите својим газдама; не треба да се плашимо власника фармацеутске индустрије који чине све да што већи број људи конзумира све отровније и скупље лекове…

Треба да се плашимо својих комшија; радних људи који са маском на лицу журе на посао; медицинских сестара које ризикују живот да би нам помогле; деце која више не могу да иду у школу; старица које продају кромпир да би могле да преживе још који дан… Треба да се плашимо оних људи са којима једино заједно можемо да спречимо уништење живота на Земљи и створимо хумани свет…

Наш непријатељ нису „заражени“ људи – већ капитализам. Он је заразио свет вирусима који уништавају човека као хумано биће и претварају га у себичног и деструктивног монструма. Уништимо извор заразе – или ћемо бити уништени.

O autoru

Administrator

Komentari

  • Драги Дуци, на крају текста су линкови према другим текстовима на тему тешке глобалне преваре са коронавирусом. У свим текстовима налазе се линкови ка доказима – изјавама стручњака којима није допуштен приступ на корпоративне медије, и документима који савршено јасно показују природу преваре. Могу ли да додам твој текст на свој блог?

    https://hive.blog/hive-122315/@lighteye/coronavirus-hoax-the-right-to-breathe

  • Duci sta mislis o teoriji konvergencije, o spajanju najboljih karakteristika iz socijalizma i kapitalizma u jedan sistem. Da se u određenim oblastima zadrzi drzavna i drustvena svojina a u određenim da se zadrzi privatna svojina i da se obezbedi ravnopravnost – jednake početne pozicije za sve.

  • G.Duci,sa velikom paznjom i postovanjem slusam vase reci,dugo vase reci odjekuju Srbijom,nadam se da ce pomoci ovom posrnulom narodu,ja ne zivim u Srbiji tako da znam kako kapitalizam unistava ljude i nacije. Veliki pozdrav iz Andore
    Milan

Noviji tekstovi

Poslednji Komentari

Arhiva

Kategorije

Meta Linkovi

Pratite Ducijev rad i na fejsbuku